~ Oggi Cucino Io! ~

Ricette in Rima, (ovvero poesia tra i fornelli)

« Older   Newer »
  Share  
Nikca
view post Posted on 7/3/2010, 21:58




un giorno, gurdando una faccina di uno smile che rincorreva un pollo spennato, ho pensato che si potrebbe realizzare una serie di poesie che hanno per argomento una ricetta. A tal proposito sono andata a scovarne una scritta da mia figlia (con un piccolissimo aiuto) quando frequentava ancora la terza elementare. A parte qualche frase un po' così così all'inizio, non mi sembra poi tanto male come idea....che ne dite?

POVERO POLLO!



Un giorno presi un pollo
e gli tirai il collo.

Con cura lo spennai
e senza pietà lo lavai.

Di sale lo coprii,
con un limone ed erbe aromatiche lo insaporii.

Con la pancetta lo fasciai
e nel forno lo infilai.

Misi un contorno di patate
che a fine cottura furon dorate.

Sul vassoio lo sistemai
e con un coltello lo tagliai.

Il profumo era squisito
e a tutti augurai:<<buon appetito!!!>>

 
Top
uffa!!
view post Posted on 8/3/2010, 12:23




molto carina!!!!! :lol: :lol: ^_^
 
Top
givian
view post Posted on 12/8/2010, 15:24




Ricetta del risotto alla milanese in rima, scritta da Giuseppe Fontana

El Risott a la Milanesa

"Gina, Gina, stavòlta che el risòtt
voeui cural mi. Prepara bella netta
la padella, che sem in sett o vòtt.
El broeud te ghe l'ee bon? Si'? De manzetta?
Famel on poo saggià. Bon, bon, va la',
sent che odorin? El fa resuscità.

El ris l'e' de vialon rivaa su jer?
L'e' mondaa? Torna a dagh ona passada.
Sù, sù, mett in padella el tò butter
e on tochell de scigola ben tridada.
Mett a foeugh, fà tostà movend sul fond
col mestolin e tirel d'on bell biond.

Dent el ris. Ruga, bagnel cont el vin
bianch, magher (mezz biccer). Dent el zaffran.
Ruga. Fagh sugà el vin. Sent che odorin!
Sugaa? Gio' el broeud da man a man.
Boffa sòtt che'l dev buj a la piu' bella
da vedell a sparà in de la padella.

Bagnel del tutt e rangiel giust de saa.
Lassel coeus. Brava. Gratta gio' el granon.
Oi, oi sòtt, sòtta foeugh chel sè incantaa!
Gina, che risottin, che odor de bon'
Ten rigaa veh! Adasi e deppertutt.
Varda, l'e' quasi all'onda. On trii minut.

Giò che l'e' pront. L'e' moll? Fa nient, el ven.
Dent el grana abbondant e on bell tocchel
de butter peu mantecchel ben, ben, ben,
menand su' svelt ch'l ven bon e bell.
Quest chi si', l'e' on risott che var la spesa,
on risott pròpi faa a la milaanesa!

Còtt al punt, mantecaa a la perfezion,
bell, mostos, el te fà resuscità
anca un mòrt che creppaa d'indigestion.
Tirel giò e mett in tavola che in la'
con tant d'oeucc e sopiren duardand chi.
Sèrvel, che vegni subit anca mi"


^_^


(fonte website.lineone)
 
Top
2 replies since 7/3/2010, 21:58   1468 views
  Share